Enkelt speltbrød på 1-2-3 uten elting!
Jan 08, 2021Bruk gjerne økologisk speltmel. Jeg bruker 200 gram siktet speltmel og 200 gram sammalt. 100 gram med ønskede frø. Halv pose tørrgjær, litt olivenolje og 1 ts maldonsalt og 5 dl lunket vann. Ha gjerne i et egg eller to, men ikke nødvnedig.
Jeg bruker silikonform og rører dette sammen i formen med en slikkepott. Prøv å få deigen så fast som mulig ved bruk av denne metoden hvor du bare rører det sammen.
Pass på at alt mel er rørt sammen og ikke klumper. Tilsett litt mer mel om deigen er klissete. Hev en time under forkle. Stek på 190 gr varmluft i ca 1 time. Ha på kaldt vann når det er ferdigstekt og varmt, for sprø skorpe. Skjær opp i skiver og frys ned.
Liker du oppskriftene mine så blir jeg glad om du deler!
Ikke gå glipp av det som skjer!
I vårt nyhetsbrev får du motivasjon, tips for gode sunne vaner og oppskrifter, nye kurs som kommer, og mer rett levert i din innboks.
Vi hater SPAM. Vi vil aldri selge din opplysninger.